Начало       За нас      Покана       Галерия        Браншови указател        Контакти

Електроника АД
Електроника АД е акционерно дружество, основано през 1960 год. първоначално като Завод Електроника. Веднага след създаването си през 1961 година дружеството започва производство на електронно измервателна техника, в това число осцилоскопи, генератори, волтмери както и гама от захранващи устройства.
До 1972 година е един от първите и най-големи производители на електронни калкулатори в Европа - ЕЛКА 6521. По-късно през 1977г. дружеството произвежда първия в Източна Европа електронен касов апарат. В следващите години до 1988г. Електроника АД произвежда 16 и 32 разрядни мини компютърни системи, графични станции и на тяхна основа системи за автоматизация на проектантският труд /САD/.

Електроника АД е с над 40 годишна традиция в производството на електронни изделия, като над 70% от продукцията е за експорт. Качеството на произвежданите изделия се гарантира чрез внедрената система за управление ISO 9001:2000.

Дейността на дружеството обхваща проектиране, производство, търговия и сервиз на :
- автономни и системни електронни касови апарти с фискална памет
- фискални принтери
- таксиметрови апарати с фискална памет
- електронни системи с фискална памет за отчитане на оборотите от продажба на течни горива
- електронни устройства за управление на бензино- и газо-колонки
- електронни статични монофазни многотарифни елекромери за отчитане на активна енергия
- банкнотоброячни машини
- и други

Електроника АД изнася част от продукцията си за Русия, Румъния, Сърбия и Черна гора, Узбекистан, Казахстан, Литва, Гърция, Македония, Чехия, Полша и други страни.
Фирмата предлага и богат набор от периферни устройства за връзка с касови апарати.
Изградена е сервизна и дистрибуторска мрежа от сервизни специалисти с богат опит /180 бази /.
Дружеството разполага със съвременна производствена база върху площ от 33442 квадратни метра с обособена заводска инфраструктура. Технологичното оборудване и наличието на високо квалифицирани специалисти дава възможност за бърза промяна в структурата на производството и пренастройване към изискванията на пазара.
Електроника АД се ползва с добро име в страната и чужбина. Има богат опит с извършване на кооперирани доставки с чуждестранни контрагенти и създаването на съвместни предприятия в Русия, Казахстан, Турция, Сърбия и Черна гора.

Адрес: гр.София бул.Шипченски проход 63
Тел.: 02/8706328
Факс: 02/9713634
E-mail: to@Electronica.bg