Начало       За нас      Покана       Галерия        Браншови указател        Контакти

Англо - Американско Училище в София

  

www.aas-sofia.org

Англо Американското училище е най-елитното международно училище в България, което предлага динамично, качествено образование на ученици от над 35 националности. Неговият супер модерен комплекс от над 70 декара земя е разположен в най-живописния район на Витоша. 

Като признание за високия социален принос в областта на образованието сградата на ААУ беше удостоена със специалната награда на конкурса Сграда на Годината 2006: "Най-екологична срада в България и сграда с най- голямо социално значение".

Училището разполага с над 30 класни стаи и кабинети по специални предмети - технически лаборатории, музикално студио за звукозаписна дейност; просторна и светла стая за изобразително изкуство с вградена пещ за глинени произведения. Просторната библиотека с вътрешна тераса на второ ниво (над 300 кв.м), е добре осветена от дневна светлина, като югозападната стена е изцяло стъклена . Мултифункционалната столова е оборудвана със сцена за театрални постановки, има вътрешен балкон за сценично осветление и външна тераса. Зелената площ представлява повече от 50% от общата площ на комплекса, част, от която са стандартен размер футболно игрище (с естествена трева) за горен курс и малко футболно игрище (с естествена трева) за началните класове. Сред спортните съоръжения, с които разполага училището са и 2 открити тенис корта, площадка за закрит тенис корт, баскетболни и волейболни игрища, детски площадки, закрит гимнастически салон, зала за фитнес, професионална зала за танци.

тел.: (+359 2) 923 8810 
тел.: (+359 2) 923 8812
тел.: (+359 2) 923 8822
факс: (+359 2) 923 8859