Начало       За нас      Покана       Галерия        Браншови указател        Контакти

Aнсамбъл "Чинари"
Aнсамбъл "Чинари" е създаден по  идея на Асен Павлов през 1993 г.,от професионални изпълнители на български народни танци, музика и песни. Всеки член на ансамбъла има отлична професионална подготовка по музика и хореография. Изпълнителите на ансамбъл "Чинари" са талантливи и красиви млади хора, виртуозни изпълнители на традиционни български танци, песни и инструментални мелодии.
През 1998 г. Ансамбъл "Чинари" бе регистриран в Министерството на културата на Република България и от тогава е препоръчван като елитен и представителен професионален ансамбъл.
 
 
 
 
 
 
В състава на "Чинари"са включени само доказани професионалисти, танцови артисти, музиканти и певци, подбрани чрез конкурс.
В репертоара на ансамбъла са включени танцовите и песенни традиции на всички фолклорни области на България. Спектаклите на Чинари са уникални както по отношение на съвременната постановка при представяне на традиционния български фолклор, така и по отношение на невероятно успешното съчетание на талант, красота, младост и професионализъм.
Художествен ръководител и хореограф на ансамбъла е АСЕН ПАВЛОВ, възпитаник на Националното училище за танцово изкуство - София, завършил хореографска режисура в Академията за музикално и танцово изкуство - Пловдив.
От 1992 г. до 1999 г. е артист-балетист и прима-солист на НФА "Филип Кутев". От 1995 г. е преподавател в НУТИ - София. През 1999-2000 г. А. Павлов се снима в главната роля на американо-българската продукция - "Авантюрата Хамлет" на американския режисьор Грег Роуч.
През 2008 г. Асен Павлов е продуцент, хореограф и режисьор на музикално-танцовия спектакъл "Магията на танца" по музика на група"Булгара". В същата година "Чинари" получават наградата за цялостен принос към фестивала "Пирин фолк" и за развитието на българското танцово изкуство, а през 2009 г. получават златен медал от FECC - Henk Ferdinant VAN DER KROON .
 
През 2010 г. е удостоен със златна книга за принос към българската култура.
През 2011 г. Асен Павлов получава наградата на Сдружението на българските танцови дейци за ново камерно танцово произведение "Край Вардаро". Ансамбъл "Чинари" е изключителния изпълнител в музикалния филм "Четвъртото измерение", продуциран от Янка Дочева и Dympeх Ltd. - London през 1998 г., с режисьор Стилиян Иванов. Представянето на ансамбъла във филма е успех, получил признанието на познавачите на българското фолклорно изпълнителско изкуство. "Четвъртото измерение" убедително доказа високите професионални качества на ансамбъла. След излизането на филма артистите на ЧИНАРИ са канени за участие във всички най-престижни фолклорни програми на БНТ, НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, ФЕН ТВ, ПЛАНЕТА, БНТ - САТ, ФОЛКЛОР ТВ и др. Участия в международни фолклорни форуми ЧИНАРИ са имали в САЩ, Украйна, Белгия, Холандия, Гърция, Русия, Турция, Франция, Южна Корея и др. С голям успех мина участието на ЧИНАРИ в Silver Dollar Cityest World-Fest`2001, който е най-престижният и най-голям международен фолклорен форум на САЩ. През време на участието си там ансамбълът получи две покани за 2002 г. за участие във Festival of Nations`2002, Dollywood, Tennessee, и в Worldfest`2002, Ню Йорк. През 2004-2005 г. участват в Българо-американските танцови спектакли "World E - Motion" и "Bulgaria se artistica".
 
През 2011 г. Бе представен спектакъла "МАГИЯТА НА ТАНЦА" в Рим - Италия във връзка с "Дни на Българската култура в Италия". Ансамбъла бе инициатор за създаването на ТВ предаването "Надиграй ме" с водещ Асен павлов което бе излъчвано по Българска Национална телевизия.
 
През 2012 г. Ансамбъла гостува в гр. Берлин във връзка със "Зелена седмица" на която представи традиционна фолклорна програма заедно с изпълнители от редица страни.
Бе създаден музикално - танцовия спектакъл "КАРТИНИТЕ НА МАЙСТОРА" представящ творчеството на Владимир Димитров - Майстора. Картините му оживяват под звуците и ритмите на артистите от ансамбъл "Чинари" и ансамбъл "Пауталия". Спектакълът е с продължителност  70 мин. , в него взимат участие 32-ма танцьора. Музиката към спектакъла е дело на Петър Миланов, Христина Белева, група "Булгара", Кирил Владов.\
 
 
Ансамбъл "ЧИНАРИ" е в състояние да представя самостоятелни концерти и спектакли с различна продължителност (до 120 мин.), отговарящи на изискванията на най-високите международни художествени стандарти. Артистите на ЧИНАРИ са адаптируеми за участия в спектакли и програми с други групи и индивидуални изпълнители - не само фолклорни, но и от други музикални жанрове. Оптималният състав на ансамбъла за концертни турнета включва 24 (12 на 12) танцьори, оркестър 7 (гайда, кавал, гъдулка, тамбура, бас, акордеон, тъпан), певици 4.
София 1000 , ул. Пиротска 5,
ет.3, офис 19
тел: 0878 427 003  e-mail: chinary@abv.bg
skype: chinarybg